Lead Engineer E/I/A

Lead Engineer E/I/A

40 uur | HBO/ WO | 5 tot 10 jaar ervaring | Heavy Equipment

In deze functie ben jij technisch eindverantwoordelijk voor alle elektrische en geautomatiseerde systemen die je worden toebedeeld en treed je op als Projectleider binnen jouw vakdiscipline.

Opdrachtgever
Dieseko, met 150 nieuwe collega’s, zijn wij wereldmarktleider op het gebied van hydraulische trilblokken en aggregaten voor de funderingsindustrie. Hoe we het doen? Wij zorgen voor innovatieve en technologisch hoogwaardige oplossingen in de funderingsindustrie voor onze internationale klanten in de bouw, constructie en offshore. Met wie? Onze R&D afdeling werkt wereldwijd samen met (internationale) opdrachtgevers en partners die zoeken naar oplossingen voor duurzame energie winning en watermanagement. Of dit nu een op een innovatieve manier aanleggen van windmolenparken betreft of het voorkomen van overstromingen; Wij vinden een oplossing voor elk funderingsvraagstuk.

Functie
Als Lead Engineer E/I/A (Electrical / Instrumentation & Automation) ben je technisch eindverantwoordelijk voor alle elektrische en geautomatiseerde systemen die je worden toebedeeld en treed je op als Projectleider binnen jouw vakdiscipline.

Als Lead Engineer E/I/A (Electrical / Instrumentation & Automation) rapporteur je direct aan de Manager Innovation & Product Development. Je bent het eerste aanspreekpunt verantwoordelijk voor de volledige uitvoering van de toegewezen projecten.
Je plant, coördineert en geeft sturing aan het uit te voeren werk.
Naast het werk aan projecten, overziet de Lead Engineer het gehele R&D traject, werkt ook aan het verbeteren van de werkmethodieken en speelt een rol in het overdragen van kennis naar collega’s binnen en buiten de R&D afdeling. Er wordt aan meerdere projecten tegelijkertijd gewerkt met verschillende projectleden. Communicatie vindt veelal in het Engels plaats.

De functie kan grofweg in drie activiteiten worden onderverdeeld;

Ontwerp
 • Maken van een voorontwerp van een installatie waarbij wordt geborgd dat de onderlinge interfaces Mechanical, Software en Hardware op elkaar aansluiten.
 • Afstemmen van het ontwerp met de klant, uitwerken van het technisch plan, maken van berekeningen, lay-out en opstellen van elektrische schema’s.
 • Controleren van het uitgevoerde werk op projectscope (projectdocumentatie) en “Milestone”planning.

Technisch Begeleiden Projecten
 • Borgen van technische afstemming en -overleg tussen de Engineeringsdisciplines en andere belanghebbenden.
 • Evalueren met projectteam om continue verbetering van de processen rondom projecten te bevorderen.
 • Aanleveren van technische werkbeschrijvingen van de installaties.

Leidinggeven (2 medewerkers)
 • Geven van operationeel leiding aan Engineers en projectleden, zodat volgens projectscope de engineeringswerkzaamheden worden uitgevoerd.
 • Adviseren aan manager Innovation & Product Development om kennis/vaardigheden van collega’s up-to-date te houden.

Jouw profiel
 • Je hebt HBO-/ WO- niveau Elektrotechniek en/of Automatisering.
 • Je hebt ruime kennis van besturingstechniek, het schrijven van besturingsprogramma’s, elektrische systeemtechniek en ervaring met elektronische aansturing van motoren en hydrauliek is een pré.
 • Je beheerst MS Office, rekenprogramma’s en E-CAD Systemen.
 • Je hebt een sterke persoonlijkheid met overtuigingskracht, kunt probleemoplossend denken en planmatig werken en je bent accuraat, structureel en flexibel.
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden, een teamspeler en hebt een klantgerichte, commerciële instelling.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat wij bieden
Dieseko biedt je een dynamische werkomgeving met een open, informeel karakter. Je werkt samen met enthousiaste en gedreven collega’s en krijgt voldoende kansen om jezelf te ontplooien.
Je wordt in je ontwikkeling ondersteunt door een persoonlijk op maat gemaakt ontwikkelingstraject. In dit leer/werktraject faciliteren wij jouw persoonlijke groei als engineer en team/projectleider.
Uiteraard biedt Dieseko je ook uitstekende arbeidsvoorwaarden (CAO Metalectro), en is de beloning voor deze functie opvraagbaar bij FRAME Recruitment.

FRAME Recruitment werft voor deze functie exclusief op basis van werving en selectie.

Bij gebleken geschiktheid zal je dus direct bij Dieseko in vaste dienst kunnen treden.

Inlichtingen
Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan direct via de 'Solliciteer' button, we komen graag met jou in contact! Wil je meer weten over deze functie of over andere mogelijkheden? Remco Harms vertelt jou er graag meer over. Hij is bereikbaar op 010-8208585. Of mail naar info@framerecruitment.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deze vacature betreft een fulltime functie.

Gepubliceerd
18-03-2019
Standplaats
Sliedrecht
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Salaris
uitstekende arbeidsvoorwaarden
Trefwoorden
Electrical,Automation,Besturingstechniek,Instrumentation,Instrumentatie,E&I,Hardware,Mechatronica
Branche
Machines en installatiebouw
Provincie
Zuid-Holland
Trefwoorden
Electrical,Automation,Besturingstechniek,Instrumentation,Instrumentatie,E&I,Hardware,Mechatronica